Stockholms kajakled grundades för att sänka trösklarna för fler att komma ut och uppleva Stockholms skärgård med kajak. Vi vill möjliggöra vackra, säkra och härliga kajakupplevelser som sker på ett hållbart sätt med omtanke för naturen. Genom de unika förutsättningar för kajakpaddling med friluftsliv som Stockholms skärgård erbjuder vill vi bygga en kajakdestination i världsklass.

Stockholms Kajakled AB är ett socialt företag med mission att skapa ett självfinansierande ekosystem för blått friluftsliv i Stockholms skärgård. Det innebär att vi har som mål att över tid hitta en kommersiell modell som möjliggör att investeringar, underhåll och drift, nödvändiga hållbarhetsinsatser och samverkansprojekt kan finansieras av bolaget. För att uppnå detta söker Stockholms kajakled samverkan exempelvis lokala företag aktiva inom turism, hotell & restaurang eller aktiviteter av olika slag, och arbetar för att tillhandahålla attraktiva upplevelser med kajakleden som plattform till inhemska och utländska turister.

Uppstarten och driften av Stockholms kajakled sker med stöd av Vinnova och i dialog med Värmdö kommun, Länsstyrelsen i Stockholm, Svenska Sjöräddningssällskapet, Skärgårdsstiftelsen och Visit Stockholm.

Vi som grundat Stockholms kajakled heter Adam Åbonde Garke och Jakob Rudberg. Vi är entreprenörer och friluftsmänniskor sedan barnsben med bakgrund i scoutrörelsen och träffades under universitetstiden där vi bland annat grundade en friluftsförening tillsammans. I vårt kärnteam har vi med oss Evelina Möller som är certifierad vildmarksguide och kajakinstruktör. Evelina är utbildad på Outdoor Academy i Finland och arbetar med kvalitetsäkringen av kajakledens olika sträckningar.

Kontakta oss

Om du vill komma i kontakt med oss som driver Stockholms kajakled så gör ni enklast detta genom att skicka ett e-mail till hello@stockholmkayaktrail.se eller ringa oss på +468-520 275 65